A Fülakupunktúráról

A fülakupunktúra olyan eljárás ,amellyel különböző betegségeket eredményesen lehet kezelni .

A fülakupunktúra elmélete szerint ,ha egy kifejlett embriót rajzolunk a külső fülre fejjel lefelé ,akkor egy térképet kapunk ,amelyen a testünk minden szerve reprezentálódik. Ha a test bizonyos zónája (a zsigerek és a testrészek is idetartoznak) elveszíti a maga élettani egyensúlyát ,akkor aktív,érzékeny ,akár fájdalmas is lehet a fülkagylóban a megfelelő projekciós pont,azaz kivetülési pont. Az akupunktúra történetéről pár szóban .: Már a III. sz .évezredében a Kínában Sárga Császár Belgyógyászat könyvének második része az akupunktúrával foglalkozik. A hagyományos kínai orvosláson belül az akupunktúra diadala sem volt töretlen ., de 1949 -ben Hagyományos Kínai Orvosok Társasága ,majd 1955-ben megalakult Hagyományos Kínai Akadémia keretein belül megalakult az Akupunktúra Intézet ,cél az akupunktúra gyógymód fejlesztése . Az akupunktúra Nyugat -Európai története röviden : Az akupunktúra Wilhelm Hein Reich holland hajóorvos révén került Európába . Tudományos kezdete Franciaországhoz fűződik .George Soule de Moraant1900-1917 között Franciaország nagykövete volt. Már gyermekkorában érdeklődést mutatott az akupunktúra iránt. Kínában a legnevesebb mesterektől tanult.1917-ben visszatért Franciaországba ,és elkezdett írni az akupunktúráról. Egy orvoscsoportot gyűjtött maga köré ,idővel akupunktúra iskola nőtt ki a munkásságából. Neki köszönhető ,hogy 1940-től az akupunktúra képzést lehetővé tették Franciaországban ,mégpedig egyetemi szinten.

Egyesült Államokban az 1800-években indult az akupunktúra karrierje.1971-ben a Times riportere Kínában járt, és vakbél műtéten estt át Utánna erős fájdalmai voltak,és ezt a kínai orvosok akupunktúrával kezelték. Ezt hírül adta a lapjában . Jelenleg 30 egyetemen tanítják az akupunktúrát az Egyesült Államokban.

A magyar akupunktúra története : A legenda szerint már a honfoglalás idején "akupunktúráztak " az ősmagyarok,bár Európa inkább rettegett a magyarok nyílvesszőitől... Aki viszont túl élte a támadást ,az akár meg is gyógyulhatott a nyílhegyek által okozott akupunktúrás pontok ingerléséből származó "kezeléstől",például a Gyomormeridián megfelelő pontjában okozott sérülést követően elmúlhatott az évekig tartó gyomorpanasza.

1950 : Magyar kórházvonat indult Koreába A magyar orvosok új ismeretekre tettek szert, a koreai orvosok tűszúrással csillapítottak fájdalmat(műtéteknél is).
1978. magyar orvosok saját költségen utaztak Kínába ,Koreába.
1974: Dr. Jakab Tivadar és Dr. Marton Sándor Kínába utaztak tanulmány útra.(1979 -ben a WHO világviszonylatban elfogadja az akupunktúrát)
1983: Szófiában a VIII. világkongresszuson nyolc magyar előadő tartott előadást és megalakították a Magyar orvosok Baráti Körét. Az akupunktúra iránt érdeklődők szakemberek évente konferenciát tartanak,ahol új ismereteket és egymás tapasztalatait lehet meg ismerni.
Nagy jelentőséggel bír 1970-ben a n New York-i Lincoln Kórház pszichiátriai osztályos orvosának és 1971 -ben H.L: Wen idegsebész felfedezései a szenvedély betegségek kezelése fül akupunktúrával kapcsolatban 1985 megalakult A NADA.

A NADA. szerepe fülakupunktúrában szenvedély betegek kezelése,függőséget okozó állapotok megszüntetése . A Nada : hatása a szervezet méregtelenítése testi .ill. lelki szinten történik.

Hatásai: Nyugtató és gátló hatású, nyugtatja az elmét ,méregtelenít , fölösleges folyadékot eltávolítja ,éhség érzetet csökkent, szabályozza a folyadékháztartást ,stb.